25 mars, 2024

Lars Olsson blir ny chefsjurist

Lars Olsson blir ny chefsjurist på Asylrättscentrum. Lars är människorättsjurist med erfarenhet från bland annat Justitieombudsmannen och Amnesty och kommer närmast från Institutet för Mänskliga rättigheter där han har arbetat som jurist och utredare.

Dela på Facebook
Lars Olsson, Chefsjurist på Asylrättscentrum

Lars Olsson blir ny chefsjurist

Lars Olsson blir ny chefsjurist på Asylrättscentrum. Lars är människorättsjurist med erfarenhet från bland annat Justitieombudsmannen och Amnesty och kommer närmast från Institutet för Mänskliga rättigheter där han har arbetat som jurist och utredare. ”Jag är oerhört stolt att bli en del av denna viktiga organisation,” säger Lars Olsson.

– Vi lever i en osäker tid. Över hundra miljoner människor i världen är på flykt, men det blir allt svårare för människor som söker skydd undan krig och förföljelse att hitta en trygg fristad där deras rättigheter respekteras. Asylrättscentrums unika roll i att ge juridiskt råd och stöd till enskilda, sprida kunskap och vara en stark röst i den rättsliga och migrationspolitiska debatten känns därför viktigare än på mycket länge. Jag är oerhört stolt att bli en del av denna viktiga organisation, säger Lars Olsson.

Lars är en erfaren människorättsjurist och kommer närmast från Institutet för Mänskliga rättigheter där han har arbetat som jurist och utredare. Han har tidigare jobbat på bland annat Justitieombudsmannen, RFSU, Rädda Barnen och Amnesty.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Lars. Vi är övertygade om att Lars gedigna kunskaper inom asyl- och migrationsrätt i Sverige och internationellt och erfarenhet från både civilsamhället och det offentliga kommer att vara viktiga för organisationens framtida utveckling, säger Mita Holmer, generalsekreterare på Asylrättscentrum.

Lars Olsson tillträder sin tjänst som chefsjurist på Asylrättscentrum den 25 mars 2024.